In elke editie van Het Rouwcafé zijn er 'Westfriese troôstkoekies' van Bakkerij Jonker uit Broek op Langedijk.
De bakkers uit Noord-Holland hadden een speciaal troostkoekje gebakken, waarvan een gedeelte van de opbrengst ten goede kwam aan Het Rouwcafé.

Bakkerij Jonker organiseerde i.s.m. Stichting Het Rouwcafé in november 2014 een Westfries koffieconcert om de Westfriese troôstkoekies te lanceren:

Westfries koffieconcert
Op zondagmiddag 30 november 2014 organiseerden Bakkerij Jonker en Stichting Het Rouwcafé een Westfries Koffieconcert in Café De Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude met onder andere een optreden van de Westfriese band Skotwal en in het voorprogramma Daan & Lisa van Zelm. De Westfriese presentatie was in handen van Aris Bouwens. De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door de huisgitaristen van Het Rouwcafé, Tom Bak en Robert Bakker. Uiteraard nam het verplaatsbare decor van Het Rouwcafé een prominente plaats in in het midden van de zaal. De bakkers uit Noord-Holland hebben een speciaal troostkoekje ontwikkeld. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan Het Rouwcafé. Dit concert werd georganiseerd om deze Westfriese troôstkoekies in de speciale verpakking te lanceren.

Het gratis concert begon om 13.00 uur. Alle gasten werden warm onthaald met gratis koffie, aangeboden door Jonathan Beukers van Café De Roode Leeuw. Twee, door Maskerade in authentiek Westfriese kledij gehulde, dames deelden de Westfriese troôstkoekies uit. Op de achtergrond speelden Tom Bak en Robert Bakker sfeervolle gitaarmuziek. Aris Bouwens verwelkomde de ruim 220 gasten op een luchtige wijze, uiteraard in het Westfries, met mooie passende teksten over ‘troôste en rouwe’. Nadat het hoe en waarom van Het Rouwcafé was toegelicht door Ria van Kleef, vertelden de bakkers Ed en Rob Jonker over de totstandkoming van het baksel van het troôstkoekie.

Het eerste doosje Westfriese troôstkoekies werd overhandigd aan de vader van de bakkers: Joop Jonker. De koekjes worden opgenomen in de Westfriese productlijn van Bakkerij Jonker:

“Westfriese troôstkoekies, boi ‘n bakkie troôst hoort vezelf ‘n koekie.
De bakkers skenke ‘n deel van de opbrengst an de Stichting Het Rouwcafé om de achterbloivers wete te late dat ‘r an hunnie docht wordt.”

Daan en Lisa van Zelm van InPetto speelden 5 mooie nummers, waarbij de mensen het bekende Hallelujah meezongen. Na de pauze bracht Skotwal met hun Americana muziek een aantal ludieke Westfriese nummers ten gehore. Skotwal betoverde het publiek dat muisstil luisterde of mee neuriede. Er hing een magisch sfeertje in de zaal.
Zeer vermeldenswaardig is dat alle optredenden en medewerkers belangeloos hebben meegewerkt aan deze hele verrassende en ontspannen middag!

De Westfriese troôstkoekies zijn helaas niet meer bij Bakkerij Jonker te koop doordat deze bakker is gestopt. Er komt binnenkort een alternatief - we houden u op de hoogte.